Gebze´de Cumhuriyet Coşkusu

Gebze’de Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyetimizin ilanının 96. yıldönümü Gebze’de coşkuyla kutlandı.

Gebze’de cumhuriyet coşkusu yaşandı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Gebze’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Kavak Caddesi’nde gerçekleşen resmi tören renkli görüntülere sahne olurken, programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze İlçe Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Gebze İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Ahmet Aksu, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Murat Şeker, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve Gebzeliler katılım gösterdi. Törende ilk olarak Kaymakam Güler, Başkan Büyükgöz ve Binbaşı Uydaş, Gebzelilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Güler günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında şunlara değindi;

"BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN"
“Bugün şanlı tarihimizden aldığımız güçle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin karakterine en uygun idare olarak ifade ettiği, yüksek ahlaki değerler ve niteliklere dayanan, diriliş ve faziletin sembolü cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılının coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Vatanımızın her karış toprağını kanlarıyla susamış aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünyada sözü geçen, barışın ve istikrarın teminatı olan güçlü bir devlet olmuştur. Cumhuriyetimizin ilanın 96. yılını bir kez daha kutluyor, başta Atatürk olmak üzere şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve rahmet diliyorum.”

"İLELEBET CUMHURİYET"
Konuşmaların akabinde Mustafa Üstündağ Ortaokulu ile Koç Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu şiir dinletileri ve gösteriler ilgiyle takip edildi. Öğrenciler spordan, sanata birçok alanda hünerlerini sergilerken, Mustafa Üstündağ Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerinin, Atatürk’ün gençliğe hitabesi ve İstiklal Marşı’ndan oluşan gösterisi büyük alkış aldı. Öğrenciler ‘Cumhuriyet Özgürlüktür’ ve ‘İlelebet Cumhuriyet’ yazılı pankartlar açarak Gebzelilere duygu dolu anlar yaşattılar. Gebze protokolü cumhuriyet konseptli yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini verirken, bando takımı eşliğinde okulların bando eşliği ile geçişi sonrasında program sona erdi.

Yenikent Pazarında Kuralar Çekildi
Başkan Büyükgöz Pazarcıların Yanında Yenikent Mahallesi´nde kurulacak semt pazarı için yer belirleme kurası gerçekleştirildi. İlk kuray
21.11.2019
Belediyeden O İddialara Yalanlama Geldi!
Gebze Belediyesi Başkanlık Makamından, ´Hünkâr Çayırı Ranta Açılıyor ´şeklinde yapılan asılsız iddialara ilişkin açıklama geldi.
21.11.2019